3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Pepernoten

(Neem over op het menu werkblad in de Pakjesavond Planner)

Ingrediënten (voor 4 personen)

 • 125 gram bloem,
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel,
 • 80 gram bruine basterd suiker,
 • 100 gram boter,
 • 2 eetlepels water,
 • 1 mespunt zout,
 • 1 eierdooier,
 • 1 theelepel speculaaskruiden,
 • 1/2 theelepel kaneel
 • en 1 mespuntje gemalen anijszaad.

Bereidingswijze

 1. Kneed alle ingredienten door elkaar tot een soepele bal deeg. Laat deze bal 1 uur op een koele plaats rusten, bijvoorbeeld in de koelkast. Smeer de bakplaat in met boter. Draai van de helft van je bol deeg allemaal kleine balletjes ter grootte van een knikker. Leg de kleine balletjes op gelijke afstand op de bakplaat. Je kunt van de helft van de bol ongeveer 1 bakplaat vol maken.
 2. Druk elk balletjes een beetje plat met je duim. Bak de pepernoten gaar en goudbruin in ongeveer twintig minuten op een tempeartuur van 160 graden en laat ze daarna afkoelen.
 3. Plaats bakplaat de peprnoten in het midden van de oven. Je kunt onder het bakken alsvast de volgedne portie maken.
Dit recept krijg je van Margriet Darwinkel, de bedenker van de Happy Family Organizer en co-auteur van het boek Opvoeden vanuit het Hart. Het is Margriet’s passie om kinderen en volwassenen te laten leven vanuit hun eigen kern, kracht en essentie. Ze schrijft hierover op haar website www.happyfamilylife.com. Ze schreef al eerder voor deze website. Klik hier voor meer tips van Margriet…
Plaats een reactie »

Geef een reactie


Extra bonussen als je een van de spellen bestelt!

Chai kruiden + bisschopswijnrecept

Bisschopswijn wordt extra lekker als je deze maakt met Chai kruiden! Om dit te kunnen ervaren krijg je 30 gram Chai en het geheime bisschopswijnrecept van Biothee bij je bestelling opgestuurd.

Het Grote Sinterklaas Kookboek 2 recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek

Iedereen die het Sinterklaas Surprisespel aanschaft, krijgt als extra bonus 2 lekkere recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jacht. Het gaat om het recept voor schuimletters en voor snoepfiches. Deze recepten zijn speciaal uitgezocht om te kunnen gebruiken bij "Chocolade Anagram" (surprisespel) en het Surprisespel Oefenbord (extra download).

Klik hier voor alle aanbiedingen in de webshop