3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Pepernoten

(Neem over op het menu werkblad in de Pakjesavond Planner)

Ingrediënten (voor 4 personen)

 • 125 gram bloem,
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel,
 • 80 gram bruine basterd suiker,
 • 100 gram boter,
 • 2 eetlepels water,
 • 1 mespunt zout,
 • 1 eierdooier,
 • 1 theelepel speculaaskruiden,
 • 1/2 theelepel kaneel
 • en 1 mespuntje gemalen anijszaad.

Bereidingswijze

 1. Kneed alle ingredienten door elkaar tot een soepele bal deeg. Laat deze bal 1 uur op een koele plaats rusten, bijvoorbeeld in de koelkast. Smeer de bakplaat in met boter. Draai van de helft van je bol deeg allemaal kleine balletjes ter grootte van een knikker. Leg de kleine balletjes op gelijke afstand op de bakplaat. Je kunt van de helft van de bol ongeveer 1 bakplaat vol maken.
 2. Druk elk balletjes een beetje plat met je duim. Bak de pepernoten gaar en goudbruin in ongeveer twintig minuten op een tempeartuur van 160 graden en laat ze daarna afkoelen.
 3. Plaats bakplaat de peprnoten in het midden van de oven. Je kunt onder het bakken alsvast de volgedne portie maken.
Dit recept krijg je van Margriet Darwinkel, de bedenker van de Happy Family Organizer en co-auteur van het boek Opvoeden vanuit het Hart. Het is Margriet’s passie om kinderen en volwassenen te laten leven vanuit hun eigen kern, kracht en essentie. Ze schrijft hierover op haar website www.happyfamilylife.com. Ze schreef al eerder voor deze website. Klik hier voor meer tips van Margriet…
Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Mirjam: "De leukste en beste manier om op gezellige wijze pakjesavond te vieren. Vorig jaar voor 't eerst gevierd met het spel en de kinderen (toen 3 en 5) hebben heerlijk enthousiast meegedaan, gezongen, gerijmd en gespeeld. Minder graaien en scheuren, meer aandacht en rust. Dubbel plezier. Dus dit jaar zeker weer!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Met het Sinterklaas Surprisespel draait het om met elkaar samen zijn. Gezellig samen zijn dus, precies zoals het sinterklaasfeest bedoeld is!"
De redactie van SinterklaasFan.nl

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...