Pasta en linzen soep

  Gastauteurs, Lekker & Gezond
 
  3 reacties

Marien van Os,

Zoete maaltijdsoep met pasta en linzen. De pasta maakt het erg lekker voor kinderen. Met een stukje brood een lekkere voedzame maaltijd. Snel en lekker.

(Neem over op het menu werkblad in onze gratis Pakjesavond Planner)

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 el olijfolie,
  • 2 blikjes gepelde tomaten,
  • 1 blikje tomatenpuree,
  • 1 ui,
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 eetlepel diksap (ukkie van de natuurwinkel),
  • 2 bouillonblokjes en 1 liter water of pot basisgroentebouillon,
  • 100 gr. pasta (spirali of penne rigata),
  • een handvol rode linzen,
  • snufje peper en zout,
  • 4 takjes verse basilicum,
  • geraspte kaas of Parmezaanse kaas.

Bereidingswijze

Bouillon maken. Ui fruiten in de olijfolie. Knoflook toevoegen en 3 minuten meebakken. Gepelde tomaten toevoegen en 5 min. meebakken. Goed roeren. Tomatenpuree en flinke scheut diksap erbij. 5 minuten goed doorverwarmen. Bouillon erbij en aan de kook brengen. Rode linzen toevoegen. Nog zachtjes 10 min. doorkoken. Pureren.

Ondertussen de pasta gaar koken. Bij de soep voegen en op smaak maken met zout, peper en verse basilicum. Strooi er nog wat geraspte kaas over.

Lekker met een stukje geroosterd brood met tapenade of gewoon een plakje kaas.

Bereidingstijd: 25 minuten

Dit recept krijg je van Marien van Os, docent kinderyoga uit Culemborg. Marien benadert vitaliteit en gezondheid vanuit o.a. de Chinese voedingsleer en schrijft hierover op haar website www.yokidokigezond.nl en in haar vaste rubriek in het tijdschrift Educare.

Pasta en linzen soep © 2009 - alle rechten voorbehouden.

Feedback

  Comments: 3


  1. Nogal essentieel in pasta en linzen soep!!! Ik zal Marien even vragen om het na te kijken.


  2. ik mis de linzen in het recept.
    zit er een fout in de ingredienten of heeft de soep een verkeerde naam gekregen?

    Groet gaya

Your feedback