3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Oranje Creme van zoete bataat

De bataat bevat meer calcium, ijzer en vitamine A en C dan de aardappel. Hij is te krijgen bij de groenteboer, een soort langwerpige oranje aardappel, en is vaak beter te verteren dan aardappel.

(Neem over op het menu werkblad in onze gratis Pakjesavond Planner)

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 bataten (zoete aardappels),
  • ½ theelepel zout,
  • klontje boter,
  • ½ theelepel chilipeper,
  • 1 eetlepel verse fijngehakt tijm of peterselie.

Bereidingswijze

Schil de bataat, snijd ze in kleinere stukken en kook ze ongeveer 10 min. in water met zout tot ze goed gaar is. Stamp of prak ze fijn met een klontje boter. Het is nu een prachtige oranje crème. Strooi peper en kruiden erover en serveer met een groene sjakie en evt. nog wat rijst erbij. Heerlijk zacht en zoet, ideaal voor kinderen.

Bereidingstijd: 15 minuten

Dit recept krijg je van Marien van Os, docent kinderyoga uit Culemborg. Marien benadert vitaliteit en gezondheid vanuit o.a. de Chinese voedingsleer en schrijft hierover op haar website www.yokidokigezond.nl en in haar vaste rubriek in het tijdschrift Educare.
Plaats een reactie »

Geef een reactie


Extra bonussen als je een van de spellen bestelt!

Chai kruiden + bisschopswijnrecept

Bisschopswijn wordt extra lekker als je deze maakt met Chai kruiden! Om dit te kunnen ervaren krijg je 30 gram Chai en het geheime bisschopswijnrecept van Biothee bij je bestelling opgestuurd.

Het Grote Sinterklaas Kookboek 2 recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek

Iedereen die het Sinterklaas Surprisespel aanschaft, krijgt als extra bonus 2 lekkere recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jacht. Het gaat om het recept voor schuimletters en voor snoepfiches. Deze recepten zijn speciaal uitgezocht om te kunnen gebruiken bij "Chocolade Anagram" (surprisespel) en het Surprisespel Oefenbord (extra download).

Klik hier voor alle aanbiedingen in de webshop