3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Lasagna – een Sinterklaas traditie

Vroeger werd bij ons thuis ieder jaar lasagna gegeten met Sinterklaas. We vierden pakjesavond altijd met 12 personen – onze eigen familie, de familie van mijn moeder’s zus en mijn grootouders. Een enorme groep dus en de laatste jaren begonnen we vaak om 4 uur ’s middags al en ging het feest door tot middernacht…

Natuurlijk had mijn moeder geen tijd om tussendoor even te koken voor zo’n grote groep. Daarom maakte zij ieder jaar een dag van te voren twee enorme ovenschalen met lasagna. Volgens haar eigen (geheime) recept: zonder béchemel saus, mèt kwark. Hierdoor werd de lasagna wat luchtiger, lichter verteerbaar en echt véél lekkerder!

(Neem over op het menu werkblad in onze gratis Pakjesavond Planner)

Ingrediënten (voor 8 personen)

Bolognese saus

 • pond gehakt;
 • 1 blikje tomatenpuree;
 • 1 paprika;
 • 1 grote ui;
 • 2 teentjes knoflook;
 • kruiden: zout, peper, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, paprikapoeder, verse Italiaanse kruiden.

Lasagna

 • 1 pak (voorbewerkte) lasagne bladen;
 • olijfolie;
 • pond tomaten in plakken;
 • 500 gram kwark;
 • geraspte kaas of plakken kaas.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180ºC

Bolognese saus: Gehakt rullen met kruiden (behalve de verse kruiden) in flinke braadpan. Uien en paprika in kleine stukjes snijden. Uien glazig bakken en toevoegen aan gehakt. Knoflook (geperst) en paprika erbij en 1 minuut meebakken. Tomatenpuree toevoegen en goed doorroeren. Verse kruiden erover strooien en 10 minuten laten sudderen op laag vuurtje.

Lasagne: Maak zoveel mogelijk laagjes. Begin met bolognese saus en eindig met geraspte kaas (prut / lasagne / kwark / prut / kaas / lasagne / kwark / prut / / tomaten / kaas). Af en toe en beetje olijfolie geeft er een echt Italiaanse smaak aan. Bestrooi de tomaten met oregano voor je ze bedekt met geraspte kaas.

Zet de lasagne ongeveer 45 minuten in de oven op 180ºC, maar is afhankelijk van de omvang van de schotel. Niet gaar? Dan telkens 15 minuten erbij.

Bereidingstijd: 25 minuten (exclusief oventijd)

Plaats een reactie »

Eén trackback

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Eefje: "Ik wil je even bedanken voor het geweldige spel. De kinderen hebben zich zo vermaakt met de spellen dat ze soms vergaten dat er ook nog kadootjes waren!! Echt super! En dus was het voor ons, als volwassenen, ook echt leuk. Volgend jaar doen we het gewoon weer zo."

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Eindelijk een leuk spel waarmee alle ouders en de media een antwoord hebben op de decemberstress die ieder jaar weer toeslaat!"
Emmeliek Boost - initiatiefneemster van de Opvoeddesk

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...