3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Gehaktbrood

Gehaktbrood maken is nog makkelijker dan gehaktballen draaien – er valt niets te draaien! Zowel warm als koud is het heerlijk, mits je het goed kruidt…

(Neem over op het menu werkblad in onze gratis Pakjesavond Planner)

Ingrediënten (voor 8 personen)

  • kilo gehakt,
  • 2 grote eieren,
  • oud brood geweekt in water/melk (of paneermeel),
  • 1 eetlepel ketjap manis,
  • 1 eetlepel tomatenketchup,
  • 1 theelepel witte wijnazijn,
  • 2 tenen knoflook,
  • eventueel ontbijtspek,
  • kruiden: zout, peper, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, paprikapoeder, gemberpoeder.

Bereidingswijze

Gehakt goed mengen met droge kruiden. Daarna de ketjap, tomatenketchup, azijn en geperste tenen knoflook erdoor mengen. Eventueel een uurtje afgedekt laten staan zodat het gehakt doortrokken raakt van de smaak van de kruiden en knoflook.

Oven voorverwarmen op 180 graden. Eieren op het gehakt breken en goed mengen. Brood (of paneermeel) aan het gehakt toevoegen en mengen tot een stevige massa. De gehakt in een broodvorm doen, als je dit lekker vindt bedekken met plakjes ontbijtspek, en afbakken in ongeveer 45 minuten.

Gehaktbrood kun je weken van te voren al maken – gewoon invriezen. Op de grote dag ‘s ochtends uit de diepvries halen en aan het eind van de middag opwarmen op 75 graden in de oven.

Serveren met appelmoes uit een potje en aardappelpuree uit een zakje. Hé, het is Sinterklaasavond, dan verleggen we de norm voor een keertje!

Bereidingstijd: 15 minuten (het bakken niet meegerekend).

Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Eefje: "Ik wil je even bedanken voor het geweldige spel. De kinderen hebben zich zo vermaakt met de spellen dat ze soms vergaten dat er ook nog kadootjes waren!! Echt super! En dus was het voor ons, als volwassenen, ook echt leuk. Volgend jaar doen we het gewoon weer zo."

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Met dit sinterklaasspel is iedereen de hele avond aan de beurt. De opdrachten zijn bovendien superleuk en houden de kinderen bezig. Eindelijk kun je weer rustig pakjesavond vieren..."
Judith van Wijk - trendspotter van Hip & Hot

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...