3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Gehaktbrood

Gehaktbrood maken is nog makkelijker dan gehaktballen draaien – er valt niets te draaien! Zowel warm als koud is het heerlijk, mits je het goed kruidt…

(Neem over op het menu werkblad in onze gratis Pakjesavond Planner)

Ingrediënten (voor 8 personen)

  • kilo gehakt,
  • 2 grote eieren,
  • oud brood geweekt in water/melk (of paneermeel),
  • 1 eetlepel ketjap manis,
  • 1 eetlepel tomatenketchup,
  • 1 theelepel witte wijnazijn,
  • 2 tenen knoflook,
  • eventueel ontbijtspek,
  • kruiden: zout, peper, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, paprikapoeder, gemberpoeder.

Bereidingswijze

Gehakt goed mengen met droge kruiden. Daarna de ketjap, tomatenketchup, azijn en geperste tenen knoflook erdoor mengen. Eventueel een uurtje afgedekt laten staan zodat het gehakt doortrokken raakt van de smaak van de kruiden en knoflook.

Oven voorverwarmen op 180 graden. Eieren op het gehakt breken en goed mengen. Brood (of paneermeel) aan het gehakt toevoegen en mengen tot een stevige massa. De gehakt in een broodvorm doen, als je dit lekker vindt bedekken met plakjes ontbijtspek, en afbakken in ongeveer 45 minuten.

Gehaktbrood kun je weken van te voren al maken – gewoon invriezen. Op de grote dag ‘s ochtends uit de diepvries halen en aan het eind van de middag opwarmen op 75 graden in de oven.

Serveren met appelmoes uit een potje en aardappelpuree uit een zakje. Hé, het is Sinterklaasavond, dan verleggen we de norm voor een keertje!

Bereidingstijd: 15 minuten (het bakken niet meegerekend).

Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Anita Slagter: "Vorig weekend hebben we Sinterklaas gevierd met kinderen uit het dorp. Het was heel geslaagd! We waren met 14 kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. De groepsopdrachten hebben we steeds in twee teams gedaan en dan mocht Sint zeggen wie hij de beste vond. De kids vonden het geweldig en we hebben een leuke middag gehad. Vooral het besmeuren van elkaar viel erg in de smaak.

Mooi spel heb je gemaakt we gaan het zeker nog een keer doen, en voor de begeleiders is de voorbereiding inderdaad minimaal, super!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

Het Sinterklaasspel helpt je Sinterklaasavond te vieren op een manier waarbij èn de jonge kinderen èn de oudere kinderen èn de volwassenen ontzettend veel plezier hebben.
Anne Mijke van Harten - eigenaar van Earthgames

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...