Gehaktbrood

  Lekker & Gezond
 
  reageer als eerste...

Gehaktbrood maken is nog makkelijker dan gehaktballen draaien – er valt niets te draaien! Zowel warm als koud is het heerlijk, mits je het goed kruidt…

(Neem over op het menu werkblad in onze gratis Pakjesavond Planner)

Ingrediënten (voor 8 personen)

  • kilo gehakt,
  • 2 grote eieren,
  • oud brood geweekt in water/melk (of paneermeel),
  • 1 eetlepel ketjap manis,
  • 1 eetlepel tomatenketchup,
  • 1 theelepel witte wijnazijn,
  • 2 tenen knoflook,
  • eventueel ontbijtspek,
  • kruiden: zout, peper, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, paprikapoeder, gemberpoeder.

Bereidingswijze

Gehakt goed mengen met droge kruiden. Daarna de ketjap, tomatenketchup, azijn en geperste tenen knoflook erdoor mengen. Eventueel een uurtje afgedekt laten staan zodat het gehakt doortrokken raakt van de smaak van de kruiden en knoflook.

Oven voorverwarmen op 180 graden. Eieren op het gehakt breken en goed mengen. Brood (of paneermeel) aan het gehakt toevoegen en mengen tot een stevige massa. De gehakt in een broodvorm doen, als je dit lekker vindt bedekken met plakjes ontbijtspek, en afbakken in ongeveer 45 minuten.

Gehaktbrood kun je weken van te voren al maken – gewoon invriezen. Op de grote dag ‘s ochtends uit de diepvries halen en aan het eind van de middag opwarmen op 75 graden in de oven.

Serveren met appelmoes uit een potje en aardappelpuree uit een zakje. Hé, het is Sinterklaasavond, dan verleggen we de norm voor een keertje!

Bereidingstijd: 15 minuten (het bakken niet meegerekend).

Be the first to write a comment.

Your feedback