3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Chocola is een groente

Sinterklaas en chocola gaan hand-in-hand. Wie verheugt zich niet op een chocoladeletter in de schoen, danwel een Sint of Piet van chocola of een zakje vol met gouden chocolade munten? Vaders en moeders zijn wel eens bezorgd over deze chocolade overdaad. Is dat niet erg ongezond? Dat valt kennelijk wel mee, want recent is onomstotelijk aangetoond dat chocola een groente is…

De bewijsvoering trof ik vandaag aan in mijn mailbox:

Chocolade is gemaakt van cacao bonen. Boon = groente!

Chocola is gezoet met suiker van suikerriet of van de suikerBIETEN. De eerste is een plant (=groente!) en de laatste is een knol (=groente!).

Om nog een stapje verder te gaan…

Chocoladerepen bevatten melk. Melk = zuivelproduct.

Chocola kan rozijnen, kersen, sinaasappel en aardbeien bevatten. Deze behoren allemaal tot de categorie fruit = ook heel gezond!

Kortom: eet zoveel chocolade als je wilt.

O ja… Chocola is favoriet voedsel van gestresste vrouwen. Als je STRESSED achterstevoren schrijft, krijg je DESSERTS. Dus eet ook veel chocola als dessert!

(Auteur onbekend)

Plaats een reactie »

Eén reactie

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Miranda: "Mijn oudste dochter – niet autistisch, (wel ADHD en nog een paar “extraatjes”) en wel met autistiform gedrag heeft vorig jaar genoten van het spel. Ook de jongere 2, die anders toch wat in de verdrukking raken door haar druk gedrag hebben genoten, en hopen dat Sinterklaas dit jaar weer allemaal opdrachten stuurt!. Iedereen er de hele tijd bij betrekken, en niet ieder voor zich: juist kinderen die moeilijk een “samen” gevoel beleven zullen genieten van de gezamelijke opdrachten! En de structuur die het spel biedt (door de opdrachten-kaartjes) gaf mij zelf ook de rust om alleen maar te hoeven genieten!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"De Sinterklaas Surprisespellen werken op de lachspieren en dat geeft een ontspannen sfeer. De focus ligt daardoor op het samen zijn en minder op de pakjes. Sinterklaas is weer ons leukste feest ooit!"
Mireille Mettes - bedenker van MIR methode

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...