3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Chili-con-Carne

Chili-con-carne is een van mijn persoonlijke lievelingsgerechten. Ik maakte het graag in mijn studententijd als ik voor grote gezelschappen moest koken – het is namelijk zóó gemakkelijk te maken! Extra lekker als je het een dag van tevoren klaarmaakt zodat de kruiden kunnen intrekken. Serveren met stokbrood.

(Neem over op het menu werkblad in onze gratis Pakjesavond Planner)

Ingrediënten (voor 4 personen)

 • 1 blik jonge capucijners/rode kidneybonen,
 • 1 blik gepelde tomaten,
 • 1 blik maïs,
 • 1 blik ananas,
 • 1 blikje tomatenpuree,
 • 1 pond gehakt,
 • 1 paprika,
 • 2 uien,
 • 4 teentjes knoflook,
 • 2 eetlepes chilikruiden,
 • gehaktkruiden (zout/peper/nootmuskaat),
 • 1 theelepel kruidnagelpoeder,
 • 2 eetlepels ketjap,
 • 1 eetlepel gembersiroop.

Bereidingswijze

Gehakt rullen met gehaktkruiden en kruidnagelpoeder in flinke braadpan. Uien grof hakken; paprika in smalle reepjes snijden. Uien glazig bakken en toevoegen aan gehakt. Knoflook en paprika erbij en chilikruiden en 1 minuut meebakken.

Tomatenpuree toevoegen en goed doorroeren. Gepelde tomaten erbij en vervolgens maïs en bonen (beide afgespoeld in zeef). Ananas laten uitlekken en toevoegen (ringen in stukjes snijden).

Breng het geheel weer aan de kook (voeg een klein beetje water toe als het je niet smeuïg genoeg lijkt!) Ketjap en gembersiroop erdoor roeren en minimaal een half uur op laag vuur laten sudderen.

Als je het een dag van te voren klaarmaakt: laat het afkoelen en warm het de volgende dag op op een laag vuur zodat het niet aanbrandt.

Lekker met stokbrood of in een tortilla wrap.

Bereidingstijd: 20 minuten (exclusief suddertijd)

Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Natasja K.:"Na een aantal mislukte pakjesavonden had ik de hoop eigenlijk al opgegeven. Uiteindelijk sloegen we pakjesavond zelfs over. Onze zoon werd erg hyper van alles rondom de Sinterklaas en dan kan je erop wachten tot de spanning hem te veel wordt en hij ontploft.

Toen ontdekten we jouw surprisespel. Het gaf me de perfecte handleiding hoe ik een pakjesavond kon plannen die bij ons allemaal in de smaak zou vallen. Ik koos de makkelijke, snelle spelletjes want dan zat er vaart in de avond. Na afloop was iedereen tevreden en voldaan. Geen stress of ontploffingen.

Ik denk dat het Surprisespel zo effectief is omdat het de aandacht verlegt van de kadootjes naar de spelletjes. Daardoor worden de kinderen ook betrokken bij de pakjes van anderen. Voor drukke kids die het wachten moeilijk vinden en weinig geduld hebben, is dit een uitkomst. We gaan dit jaar dus zeker weer het Surpisespel gebruiken!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Ontzettend leuk spel!
Ook heel geschikt om een kinderfeestje mee te organiseren."

Martine Bakx - eigenaar van Verkleedwinkel Artoek

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...