3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Broccolitaart

Bijna alle kinderen houden van deze heerlijke hartige taart. Broccolitaart kun je ‘s ochtends alvast klaarmaken, zodat je deze alleen hoeft af te bakken op pakjesavond.

(Neem over op het menu werkblad in onze gratis Pakjesavond Planner)

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • broccoli – in roosjes en de stronk in gelijke stukken gesneden,
  • pakje bladerdeeg,
  • spekjes of pijnboompitjes,
  • roomkaas,
  • 2 eieren,
  • zakje geraspte kaas.

Bereidingswijze

Over voorverwarmen op 180ºC. Broccoli koken tot beetgaar, spekjes uitbakken of pijnboompitjes roosteren. Ondertussen taartvorm invetten en bladerdeeg ontdooien. Taartvorm bekleden met bladerdeeg en de broccoli gelijkmatig erop verdelen. Verdeel de spekjes of pijnboompitjes (voor vegetariërs) over de broccoli. Meng de eieren met de roomkaas en giet het mengsel over de taart. Sluit af met een laagje geraspte kaas. In de oven op 180ºC in ongeveer 25 minuten afbakken; in ieder geval totdat het bladerdeeg er gaar uitziet.

Lekker met een eenvoudige groene salade.

Bereidingstijd: 20 minuten (exclusief afbakken)

Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Patricia Stam: "We zijn een gezin met inmiddels kinderen in de leeftijd van 0 t/m 10 jaar waarvan 2 kinderen met een stoornis binnen het autistische spectrum. Wij hebben 4 jaar geleden het surprisespel gekocht, omdat we de avond voor alle leeftijden - we vieren sinterklaasavond altijd ook met opa en oma erbij - leuk en aantrekkelijk wilden maken.

Samen zoeken we met de kinderen spellen uit die we willen doen met het sinterklaasavond. We doen echt alles samen. De kids hebben hun eigen taak zoals lekkers verzorgen, drinken inschenken, enz. Iedereen geniet die avond. De gespannen sfeer rond de kadootjes is verleden tijd, alles gaat in de rust, lekker ontspannen en volop genieten.

Wij vinden het een topper en een goed, leuk en echt een super spel. Kids vragen er ieder jaar weer om (zelfs de opa’s en oma’s). Ik moet het niet in mijn hoofd halen om het niet te spelen :-) Is dus een echte aanrader!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Dit moet wel het favoriete spel van de Sint zijn!"
Ester & Silvia - oprichters van www.gezinspiratie.nl

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...