3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Aardpeer-venkel soep

De aardpeer is een groentesoort die misschien niet zo heel vaak op tafel komt. Het is een knol met een grillige vorm, die ook wel topinamboer of Jeruzalem-artisjok wordt genoemd. De aardpeer is lichtbruin of violet van kleur en de smaak is lichtzoet maar heeft ook iets weg van een artisjok. In combinatie met venkel vormt het de basis voor een heerlijke maaltijdsoep.

Ingrediënten

 • 1 el boter,
 • 250 gram venkel,
 • (venkelgroen voor de garnering),
 • 150 gram aardpeer,
 • 1 dl slagroom,
 • 1 tl gemalen venkelzaad,
 • witte peper,
 • zout.

Bereidingswijze

 1. Verwijder de buitenste taaie blaadjes van de venkel en snijd de knollen klein.
 2. Borstel de aardpeer schoon onder stromend water en snijd hem klein.
 3. Fruit de aardpeer met de venkel in de boter en blus af met 5 dl water. Breng de groenten aan de kook en kook ze in circa 12 minuten gaar.
 4. Pureer de groenten met de staafmixer. Laat het nog 5 minuten pruttelen.
 5. Breng op smaak met het venkelzaad, peper en zout.
 6. Roer op het laatst de slagroom er door. (Niet meer koken!) Garneer de soep met het venkelgroen.
Dit recept krijg je van Jolanda Langenberg, gastvrouw en organisator van Conferentieoord DEEL VIER, een mooie en bijzondere plek die ze graag deelt met andere mensen en die ze daarbij op haar eigen wijze in de watten legt – onder andere met verse biolologische en streekprodukten. Klik hier voor meer lekkere recepten van Jo…
Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Natasja K.:"Na een aantal mislukte pakjesavonden had ik de hoop eigenlijk al opgegeven. Uiteindelijk sloegen we pakjesavond zelfs over. Onze zoon werd erg hyper van alles rondom de Sinterklaas en dan kan je erop wachten tot de spanning hem te veel wordt en hij ontploft.

Toen ontdekten we jouw surprisespel. Het gaf me de perfecte handleiding hoe ik een pakjesavond kon plannen die bij ons allemaal in de smaak zou vallen. Ik koos de makkelijke, snelle spelletjes want dan zat er vaart in de avond. Na afloop was iedereen tevreden en voldaan. Geen stress of ontploffingen.

Ik denk dat het Surprisespel zo effectief is omdat het de aandacht verlegt van de kadootjes naar de spelletjes. Daardoor worden de kinderen ook betrokken bij de pakjes van anderen. Voor drukke kids die het wachten moeilijk vinden en weinig geduld hebben, is dit een uitkomst. We gaan dit jaar dus zeker weer het Surpisespel gebruiken!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Met dit sinterklaasspel is iedereen de hele avond aan de beurt. De opdrachten zijn bovendien superleuk en houden de kinderen bezig. Eindelijk kun je weer rustig pakjesavond vieren..."
Judith van Wijk - trendspotter van Hip & Hot

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...