3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Aardpeer-venkel soep

De aardpeer is een groentesoort die misschien niet zo heel vaak op tafel komt. Het is een knol met een grillige vorm, die ook wel topinamboer of Jeruzalem-artisjok wordt genoemd. De aardpeer is lichtbruin of violet van kleur en de smaak is lichtzoet maar heeft ook iets weg van een artisjok. In combinatie met venkel vormt het de basis voor een heerlijke maaltijdsoep.

Ingrediënten

 • 1 el boter,
 • 250 gram venkel,
 • (venkelgroen voor de garnering),
 • 150 gram aardpeer,
 • 1 dl slagroom,
 • 1 tl gemalen venkelzaad,
 • witte peper,
 • zout.

Bereidingswijze

 1. Verwijder de buitenste taaie blaadjes van de venkel en snijd de knollen klein.
 2. Borstel de aardpeer schoon onder stromend water en snijd hem klein.
 3. Fruit de aardpeer met de venkel in de boter en blus af met 5 dl water. Breng de groenten aan de kook en kook ze in circa 12 minuten gaar.
 4. Pureer de groenten met de staafmixer. Laat het nog 5 minuten pruttelen.
 5. Breng op smaak met het venkelzaad, peper en zout.
 6. Roer op het laatst de slagroom er door. (Niet meer koken!) Garneer de soep met het venkelgroen.
Dit recept krijg je van Jolanda Langenberg, gastvrouw en organisator van Conferentieoord DEEL VIER, een mooie en bijzondere plek die ze graag deelt met andere mensen en die ze daarbij op haar eigen wijze in de watten legt – onder andere met verse biolologische en streekprodukten. Klik hier voor meer lekkere recepten van Jo…
Plaats een reactie »

Geef een reactie


Extra bonussen als je een van de spellen bestelt!

Chai kruiden + bisschopswijnrecept

Bisschopswijn wordt extra lekker als je deze maakt met Chai kruiden! Om dit te kunnen ervaren krijg je 30 gram Chai en het geheime bisschopswijnrecept van Biothee bij je bestelling opgestuurd.

Het Grote Sinterklaas Kookboek 2 recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek

Iedereen die het Sinterklaas Surprisespel aanschaft, krijgt als extra bonus 2 lekkere recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jacht. Het gaat om het recept voor schuimletters en voor snoepfiches. Deze recepten zijn speciaal uitgezocht om te kunnen gebruiken bij "Chocolade Anagram" (surprisespel) en het Surprisespel Oefenbord (extra download).

Klik hier voor alle aanbiedingen in de webshop