3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Zachtjes gaan de paardenvoetjes

Sinterklaasliedjes.nl liet door Noviodata een onderzoek uitvoeren naar de populariteit van bekende Sinterklaasliedjes. Hiervoor zijn ruim 1050 mannen en vrouwen in de leeftijd van 19 jaar en ouder naar hun mening gevraagd met het volgende resultaat:

Top 5 sinterklaasliedjes

  1. Zie ginds komt de stoomboot – 23,8%
  2. Zie de maan schijnt door de bomen – 21,7%
  3. Zachtjes gaan de paardenvoetjes – 15,0%
  4. Sinterklaas kapoentje – 11,6%
  5. O, kom maar eens kijken – 10,5%

Wist je dat het Sinterklaasliedje “Zachtjes gaan de paardenvoetjes” vooral onder vrouwen een favoriet is? Mannen vinden het kennelijk maar slap gezemel, want slechts één op de 10 kerels is er dol op. Niet gek misschien, als zij bijvoorbeeld alleen deze versie kennen…

Dankzij de enorme populariteit van dit liedje onder vrouwen, eindigt het in de totaalscore toch nog op de 3e plaats. Jammer dat met één stem die score niet flink opgewaardeerd zou worden, want ja, het is ook mijn favoriet!

Hieronder nog een mooie R&B uitvoering:


Ik begrijp alleen niet waarom ze ‘schimmeltje draagt’ zo raar in de regel propt…

Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Els V.: "Gisteren rond 18 uur zijn we gestart met onze pakjesavond. Oma, Lianne (7 jaar), Maarten (15 jaar en meervoudig gehandicapt), pappa en ik. Onze Maarten, die toch niet altijd lang zijn aandacht erbij kan houden, heeft het heel goed volgehouden en goed meegedaan. Volgend jaar weer zo zei hij! Onze Lianne vond al die spelletjes geweldig, Pip wilde ze blijven herhalen! Mijn complimenten voor dit idee en de uitwerking daarvan. Alles werd prima geleverd. Wij hebben genoten!!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"De Sinterklaas Surprisespellen werken op de lachspieren en dat geeft een ontspannen sfeer. De focus ligt daardoor op het samen zijn en minder op de pakjes. Sinterklaas is weer ons leukste feest ooit!"
Mireille Mettes - bedenker van MIR methode

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...