3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Sinterklaasspel met een grote groep

Vandaag werd ik weer eens gebeld met de vraag: “Is het Sinterklaas Surprisespel ook geschikt voor grote groepen?” Ieder jaar wordt deze wel een paar keer gesteld en het antwoord hierop is een volmondig: “Ja!” Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden…

Kortere spellen, minder kadootjes

 • Kies de kortere spellen:
  Hoe lang een surprisespel duurt, verschilt per spelletje. En met meer mensen heb je daarbij net iets meer tijd nodig. Daarom kun je beter de kortere surprisespellen spelen.
 • Maximaal 4-5 spellen per uur:
  Met een grotere groep kost het meer tijd om iedereen op de goeie plek te krijgen. Ga er maar vanuit dat je per uur maximaal 4 tot 5 Sinterklaasspellen zult kunnen spelen. Hoeveel spellen je in totaal wilt spelen, hangt dan af van hoeveel uur je Sinterklaas viert.
 • Zorg dat je voldoende ruimte hebt:
  Met meer mensen heb je voldoende ruimte nodig om te kunnen bewegen. Zorg voor een ruime locatie; het helpt als je tafels en stoelen aan de kant mag schuiven.
 • Per persoon 1 kadootje is genoeg:
  Bij ieder spel een kadootje? Dan is 1 kadootje per persoon echt genoeg! Je kunt ook eerst de spellen spelen en na afloop iedereen tegelijkertijd kadootjes geven (afhankelijk van hoe belangrijk het is dat iedereen aandacht heeft voor wat er gegeven wordt.)

Is het Sintspel niet te kinderachtig voor de ouderen?

Het maakt echt helemaal niet uit hoe oud iedereen is!
Snoepgoed Estafette tijdens Ouders van Nu beurs
Het Surprisespel kun je met alle leeftijden door elkaar spelen, maar ook bijvoorbeeld als juf of meester met een groep kinderen, als sportcoach met een team van tieners en oudere Sinterklaas fans kunnen ook met hun volwassenen vrienden of collega’s een hoop lol hebben.

Paméla: “We hebben het surprisespel gespeeld met 13 volwassen scouts en we hebben gelachen! Ik wist niet zeker of de opdrachten van de stickers zouden werken maar iedereen zong hard mee met de liedjes en ook zwarte vegen uitdelen gebeurde erg fanatiek.” […]

“De opdrachtkaarten van te voren allemaal doorgenomen en een paar weggehaald waarvan ik dacht dat ze te kinderachtig zouden zijn, alle andere opdrachten zijn heel erg fanatiek gespeeld. Pieten op de nok, zaktrappelen, huilen da’s pas lachen hebben we echt om gelachen. We hebben 2,5 uur gespeeld en degene die aan de beurt was mocht een kadootje voor de volgende uitkiezen.” […]

Gerrie: “We hebben het sinterklaasspel gespeeld met 10 volwassenen en 8 kinderen van 0 t/m 8 jaar. Dit jaar geen gegraai in de zakken en snel uitpakken. Iedereen vond het prachtig om de opdrachten te doen en samen spelletjes te spelen. De cadeautjes werden soms zelfs vergeten!” […]

De spellen zelf zijn van het soort wat veel gebruikt wordt bij workshops en (bedrijfs)trainingen. Ze zijn voor dit spel natuurlijk wel in de Sinterklaas sfeer geschreven.

Oordeel zelf!

Dit gezegd hebbende: er zijn toch altijd mensen die het Surprisespel wel kinderachtig vinden. Ik kan dit in elk geval niet voor je beoordelen. Downloaden daarom deze pdf met voorbeelden van spellen die geschikt zijn voor grotere groepen:

GroteGroepen-Sintspellen-vs2015.pdf
(inkijkexemplaar – printen niet mogelijk)

Mocht je verder nog vragen hebben over Sintspellen spelen met grote groepen, neem gerust even persoonlijk contact met me op!

Pietje Patricia

Plaats een reactie ».

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Nienke M.: "We hebben een leuke pakjesavond gehad! We hebben alleen de basisopdrachten gedaan en 1 suprisespel (Huilen-Lachen, cadeautje verstoppen) De kinderen vonden de opdrachtjes geweldig om te doen. Mijn oudste zoon heeft zelfs bij de opdracht van de knuffelpietjes een hele schaal gemaakt met lekkers en vervolgens aan iedereen uitgedeeld, zo schattig! Iedereen vond het heel erg leuk. We houden het spel dus! Volgend jaar zijn ze weer een jaartje ouder en kunnen we de andere suprisespelletjes uit proberen."

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Dit spel mag niet ontbreken in een gezin dat bewust en waardenvol met elkaar wil leven en ook veel plezier wil beleven. Superleuk en verademend om zo Sinterklaas te vieren!"
Margriet Darwinkel - Happy Family Life

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...