3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Opruimen voor Sinterklaas

Sinterklaas vind ik een erg leuk feest en ik vind ook dat het moet blijven. Sinterklaas mag absoluut NIET weg van mij!! Hopelijk zijn er genoeg mensen het met me eens, zodat het feest niet stilletjes verdwijnt en wordt vervangen door kerst met cadeautjes onder de boom. Ik heb erg goede herinneringen aan vroegere Sinterklaasavonden, zowel van die toen ik kind was, als van de tijd dat mijn eigen kinderen klein waren.

Hier een ideetje om spullen kwijt te raken met Sinterklaas, in plaats van er alleen maar dingen BIJ te krijgen:

Kijk eens rond in je huis naar spullen of boeken die je hebt, die nog helemaal goed en mooi zijn, maar die jij niet meer hoeft. Denk dan eens aan mensen in je omgeving die daar blij mee zouden kunnen zijn…

Maak een leuk gedichtje met een verwijzing naar het cadeautje en waarom je het echt iets voor die persoon vindt, onderteken het met Sinterklaas, pak het mooi in en hang het op 5 december aan de deurknop bij deze persoon. Bel hard aan, ren weg en verstop je. Succes verzekerd!!

Op deze manier en met allerlei variaties kun je mensen echt verrassen en ben jij weer wat spullen kwijt die jou niet meer van dienst zijn. Je kunt het ook opsturen, in iemands tas stoppen, of in zijn of haar bureau of jaszak. Gebruik je vindingrijkheid en je zult zien hoe leuk dat is.

Geniet van deze Sinterklaasperiode: maak er een mooie tijd van, ook als het niet is opgeruimd zoals je zou willen!

Deze tip krijg je van Jalada Goddijn-Koopmans, professional organizer en coach. Opruimen betekent voor Jalada: ruimte laten ontstaan. Ruimte om te doen wat je écht graag wilt. Niet door maar lukraak van alles weg te gooien, maar door bewuste keuzes te maken. Opruimen en weggooien is niet hetzelfde! Ze vertelt hier meer over op www.opruimen.org
Plaats een reactie ».

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Paméla Meerman-Versloot: "We hebben het surprisespel gespeeld met 13 volwassen scouts en we hebben gelachen! Ik wist niet zeker of de opdrachten van de stickers zouden werken maar iedereen zong hard mee met de liedjes en ook zwarte vegen uitdelen gebeurde erg fanatiek. Pieten op de nok, zaktrappelen, huilen da’s pas lachen hebben we echt om gelachen.

De dag erna heb ik het ook nog met mijn 16 scouts gespeeld (10-15 jaar) en ook zij hebben een hoop lol met het spel gehad. Levende (pieten)knoop, discopiet en de snoepgoed estafette vonden zij erg leuk.

Bedankt voor het leuke spel, ik ga het zeker vaker gebruiken en waarschijnlijk volgend jaar ook met de uitbreidingsset."

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

Het Sinterklaasspel helpt je Sinterklaasavond te vieren op een manier waarbij èn de jonge kinderen èn de oudere kinderen èn de volwassenen ontzettend veel plezier hebben.
Anne Mijke van Harten - eigenaar van Earthgames

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...