3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Opruimen voor Sinterklaas

Sinterklaas vind ik een erg leuk feest en ik vind ook dat het moet blijven. Sinterklaas mag absoluut NIET weg van mij!! Hopelijk zijn er genoeg mensen het met me eens, zodat het feest niet stilletjes verdwijnt en wordt vervangen door kerst met cadeautjes onder de boom. Ik heb erg goede herinneringen aan vroegere Sinterklaasavonden, zowel van die toen ik kind was, als van de tijd dat mijn eigen kinderen klein waren.

Hier een ideetje om spullen kwijt te raken met Sinterklaas, in plaats van er alleen maar dingen BIJ te krijgen:

Kijk eens rond in je huis naar spullen of boeken die je hebt, die nog helemaal goed en mooi zijn, maar die jij niet meer hoeft. Denk dan eens aan mensen in je omgeving die daar blij mee zouden kunnen zijn…

Maak een leuk gedichtje met een verwijzing naar het cadeautje en waarom je het echt iets voor die persoon vindt, onderteken het met Sinterklaas, pak het mooi in en hang het op 5 december aan de deurknop bij deze persoon. Bel hard aan, ren weg en verstop je. Succes verzekerd!!

Op deze manier en met allerlei variaties kun je mensen echt verrassen en ben jij weer wat spullen kwijt die jou niet meer van dienst zijn. Je kunt het ook opsturen, in iemands tas stoppen, of in zijn of haar bureau of jaszak. Gebruik je vindingrijkheid en je zult zien hoe leuk dat is.

Geniet van deze Sinterklaasperiode: maak er een mooie tijd van, ook als het niet is opgeruimd zoals je zou willen!

Deze tip krijg je van Jalada Goddijn-Koopmans, professional organizer en coach. Opruimen betekent voor Jalada: ruimte laten ontstaan. Ruimte om te doen wat je écht graag wilt. Niet door maar lukraak van alles weg te gooien, maar door bewuste keuzes te maken. Opruimen en weggooien is niet hetzelfde! Ze vertelt hier meer over op www.opruimen.org
Plaats een reactie ».

Geef een reactie


Extra bonussen als je een van de spellen bestelt!

Chai kruiden + bisschopswijnrecept

Bisschopswijn wordt extra lekker als je deze maakt met Chai kruiden! Om dit te kunnen ervaren krijg je 30 gram Chai en het geheime bisschopswijnrecept van Biothee bij je bestelling opgestuurd.

Het Grote Sinterklaas Kookboek 2 recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek

Iedereen die het Sinterklaas Surprisespel aanschaft, krijgt als extra bonus 2 lekkere recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jacht. Het gaat om het recept voor schuimletters en voor snoepfiches. Deze recepten zijn speciaal uitgezocht om te kunnen gebruiken bij "Chocolade Anagram" (surprisespel) en het Surprisespel Oefenbord (extra download).

Klik hier voor alle aanbiedingen in de webshop