3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Mooi sinterklaasweertje?!

Ik dacht van niet! Volgens de dikke Van Dale is dit de definitie van sinterklaasweer:

Winterweer met motregen, enkele graden boven het vriespunt, zoals vaak rond Sint-Nicolaas.

Het kan echter nog een stuk erger:

  • Zoals in de winters van 1921 en 1925 toen het in De Bilt zo’n 15 graden onder nul was op pakjesavond.
  • Of in 1965 en 1985 toen de wind met windkracht 9 echt loeiend door de schoorsteen gierde…
  • En op 4 december 1903 woedde er een sneeuwstorm waardoor ons land op 5 december meer weg had van Siberië…
  • In 1962 kon Sint ook vrijwel geen pakjes bezorgen, maar nu door dichte mist met minder dan 5 meter zicht…

Gelukkig is het niet altijd zo koud, wit of glad. Als je je 5 december 2006 nog kunt herinneren: 15 graden bóven nul! (Overigens niet heel zomers weer – de warme lucht werd met stevige windvlagen over ons land gestuwd door een flinke depressie op de Britse eilanden.)

Als je dit allemaal weet, dan kun je haast niet anders dan concluderen dat een authentiek sinterklaasweertje misschien lang zo gek nog niet is!

Bron: Sinterklaasweer – meteo Gelderland archief (link verdwenen).

P.S.
Dat spelletje Sinterklaas Weerbericht uit het Sinterklaas Surprisespel is gebaseerd op Sint’s eigen weerervaringen. Dat is nu wel weer zonneklaar!

SintSurprisekaart -Sinterklaas weerbericht

Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Natasja K.:"Na een aantal mislukte pakjesavonden had ik de hoop eigenlijk al opgegeven. Uiteindelijk sloegen we pakjesavond zelfs over. Onze zoon werd erg hyper van alles rondom de Sinterklaas en dan kan je erop wachten tot de spanning hem te veel wordt en hij ontploft.

Toen ontdekten we jouw surprisespel. Het gaf me de perfecte handleiding hoe ik een pakjesavond kon plannen die bij ons allemaal in de smaak zou vallen. Ik koos de makkelijke, snelle spelletjes want dan zat er vaart in de avond. Na afloop was iedereen tevreden en voldaan. Geen stress of ontploffingen.

Ik denk dat het Surprisespel zo effectief is omdat het de aandacht verlegt van de kadootjes naar de spelletjes. Daardoor worden de kinderen ook betrokken bij de pakjes van anderen. Voor drukke kids die het wachten moeilijk vinden en weinig geduld hebben, is dit een uitkomst. We gaan dit jaar dus zeker weer het Surpisespel gebruiken!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Als jij dit jaar een keer een echt leuke, ontspannen en gezellige pakjesavond wilt - dus zonder gegraai, gezeur en ongeduld - koop dan het Sinterklaas Surprisespel. Echt, ik gebruik het nu zelf een aantal jaar en het is super leuk. Je hoeft geen surprises te maken, maar je maakt van het uitpakken van de kadootjes een spel. Het kost je 20 euro en dat is het echt meer dan waard. En je kunt het ieder jaar opnieuw spelen...
Jeroen de Jong - De Praktijkvader

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...