3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Wil je een Kerstspel à la Surprisespel?

Dit jaar wordt me steeds vaker gevraagd of en wanneer dat Kerstspel er nou eindelijk komt. De ideeën hiervoor beginnen steeds vastere vorm aan te nemen. Ik wil echter graag weten of er echt voldoende belangstelling voor is. Als het dit jaar nog moet komen, dan zou het een digitale versie worden. (Dat was het Sinterklaas Surprisespel de eerste 4 jaar ook, dus ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed kan.)

Wat in 2014 sowieso niet meer gaat lukken:

  • Uitgebreid Kerstspel met extra boekjes, downloads en digitale kadootjes – Tsja, ik besef dat ik de lat der verwachtingen misschien een beetje hoog gelegd heb door alle extra’s die jullie inmiddels van het Sinterklaas Surprisespel gewend zijn. Alleen degenen die in 2009 de eerste versie van het Sintspel hebben meegemaakt, herinneren zich hopelijk dat het toen een stuk bescheidener begon: 10 spellen in totaal en niet meer dan 5 downloads erbij.

    Het kost gewoon een hele berg tijd om al die dingen te bedenken en te designen en die tijd heb ik dit jaar niet meer. Het wordt een bescheiden spel dus – als het dit jaar nog lukt.

  • Illustraties van Jacqueline van Leeuwenstein – Jacqueline heeft in opdracht van HappyFamilyLife.com de illustraties voor het Sinterklaasspel gemaakt. Ik kan me voorstellen dat jullie haar creaties verwachten op een kerstspel van mijn hand. Maar daarvoor is het dit jaar in elk geval te laat.

  • Kerstspel in BliQ – Vanaf het moment dat ik de designbestanden aanlever, heeft Locomix ten minste 2 weken nodig om de spellen te produceren en te leveren. Zelfs al had ik de designbestanden klaar, dan nog is het te laat om het spel in bliq nog voor de Kerst te produceren. Een bliq versie kan dus op z’n vroegst in 2015.

  • Aparte kerstspel website – Wat me ook echt niet meer gaat lukken dit jaar, is om hier een aparte website voor te maken. Dus alles loopt voorlopig via de Sinterklaas Surprisespel website, FB pagina en twitter account. Wie geen belangstelling voor een kerstspel heeft, graag nog even geduld opbrengen en alle kerstspel berichten gewoon negeren!

Je zou me daarom een enorm plezier doen door hierboven te stemmen op wel/niet een Kerstspel. Dan weet ik of ik hier dit jaar wel/niet nog tijd en energie in moet steken. Bedankt vast!

Pietje Patricia


Er ligt meteen al een eerste opmerking: “Alleen als het een spel is wat ook zonder kadootjes gespeeld kan worden.”

Ja, dat lijkt mij persoonlijk wel een vereiste. Een van de moeilijkheden bij het bedenken van dit spel, is het feit dat er echt heel veel verschillende kersttradities zijn en waar moet je wel en waar niet rekening mee houden. Binnen de familie waar ik uit kom, worden er geen kadootjes gegeven met kerst. Dat deden we altijd met Sinterklaas. Mijn man komt uit een familie waar met Sint alleen een letter en een gedicht gegeven werden en de kadootjes lagen allemaal onder de boom. Hoe mix je dan de tradities (zijn vrouw heeft in dit geval een tamelijk stevige broek aan trouwens… ;-) ). Maar goed, ik vind het dus van belang dat het spel zowel met als zonder kadootjes gespeeld kan worden. Dat iedereen daar vrij in is om dit naar eigen behoefte ook in te vullen.

Plaats een reactie ».

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Caroline: "Wij (gezin van 4 waaronder tweeling van 9 jaar, boys) zijn zaterdag om half 4 begonnen met het sint spel en waren omstreeks 19.00 uur klaar. Het was ook precies lang genoeg, want de jongens wilden rond 19.00 uur dolgraag hun kadootjes gaan bekijken en ontdekken. Het was een geslaagde avond, het pip spel vonden we alle 4 leuk, ook taai taai happen en paardje prik, pepernoten schieten en de quizjes scoorden ook goed, bekend maar blijvend leuk dus. Volgend jaar gaan we het zeker weer spelen. Verder leuk spel met massa mogelijkheden om het naar eigen inzicht aan te kleden."

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Als jij dit jaar een keer een echt leuke, ontspannen en gezellige pakjesavond wilt - dus zonder gegraai, gezeur en ongeduld - koop dan het Sinterklaas Surprisespel. Echt, ik gebruik het nu zelf een aantal jaar en het is super leuk. Je hoeft geen surprises te maken, maar je maakt van het uitpakken van de kadootjes een spel. Het kost je 20 euro en dat is het echt meer dan waard. En je kunt het ieder jaar opnieuw spelen...
Jeroen de Jong - De Praktijkvader

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...