3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Hoe ga je om met rupsje-nooit-genoeg kindjes?

Hoe zorg je nu dat pakjesavond geen uitpakavond wordt? Rupsje-nooit-genoeg-kindjes worden niet geboren, maar zo gemaakt. Het heerlijk avondje ontaardt nogal eens in een graaipartij met aan het eind een enorme berg papier. Als de cadeaus dan ook nog eens tegenvallen, blijf je als kind met een koud gevoel achter. Ouders hebben dit nooit zo bedoeld en krijgen hier vaak een heel droevig gevoel van. Maar zonder ervaring is het nog een hele kunst om met een gezin met kinderen in diverse leeftijden iets te doen dat voor alle kinderen boeiend blijft.

Om de ouders daarbij te helpen is het Sinterklaas Surprisespel bedacht. Alleen maar cadeautjes uitpakken gaat veel te snel en is voor niemand echt leuk. Bovendien gaan de kinderen ieder voor zich met hun cadeautjes spelen en het gevoel van samenzijn is dan meteen weg. Dat kun je ondervangen door zoveel mogelijk het hele gezin te betrekken bij de surprises. Maak er een spel van, zoals toetjes voeren, een speurtocht houden en dergelijke. Ook samen zingen of je kunsten vertonen zijn leuke opdrachten. (Je vindt een heleboek leuke, gekke, lieve spelsuggesties in het Sinterklaas Surprisespel.) En daarna mag je dan weer een cadeautje uitpakken!

Recensie van Educare redactie met 5 sterren beoordeling!

Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Wies: "Het was een zeer geslaagde avond. De balletjes van oranje waren een groot succes, om alle malle pietjes hebben we erg gelachen en we hebben uit volle borst meegezongen met de liedjes. Dat ze ook nog het kadootje mochten uitpakken werd zo nu en dan bijna vergeten. Al met al zijn we met zijn vieren bijna 3 uur bezig geweest en heel veel lol gehad!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Met dit sinterklaasspel is iedereen de hele avond aan de beurt. De opdrachten zijn bovendien superleuk en houden de kinderen bezig. Eindelijk kun je weer rustig pakjesavond vieren..."
Judith van Wijk - trendspotter van Hip & Hot

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...