3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Het Sinterklaasfeest als inwijdingsritueel

De onrust die zich van het kleine kind meester maakt naarmate 5 december dichterbij komt, kennen we allemaal nog wel. Vroeger kregen we te horen dat Sinterklaas tot alles in staat was. Tegenwoordig zadelt de media onze kleintjes op met een absurdistisch sinterklaasjournaal waarin telkens weer van alles mis blijkt te gaan. Elke aflevering eindigt met een op handen zijnde calamiteit, zoals: de boot is stuk, de pepernoten zijn verdwenen of hij maakt rechtsomkeert. De toch al grote spanning die de tijd rond Sinterklaas met zich meebrengt, wordt hierdoor verveelvoudigd.

Wanneer alles wat menselijk is op Sinterklaas wordt losgelaten, blijft er van de Goedheiligman niet veel meer over dan een sul, die steeds verder af staat van de heilige Sint Nicolaas. En dat is nou juist funest voor het feest dat gezien kan worden als een inwijdingsritueel. Wanneer wij dit feest bekijken als onderdeel van een innerlijke ontwikkelingsweg kan het Sinterklaasfeest een hernieuwde impuls krijgen: naast alle tastbare cadeautjes, wordt er vooral een geschenk uit de hemel geboden.

Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Karin: "Wij hebben zaterdag het spel gedaan met 9 personen... van 11 tot 73 wat een feest... we hebben zo gelachen... de tranen vaak over de wangen... ruim vier uur bezig geweest... een echte aanrader!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Wat een gaaf spel! Een prachtige invulling voor pakjesavond."
Willemien Eikelboom - Family Factory

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...