3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Gestrand: de sinterklaasvis

Wist je dat er een vis bestaat die de sinterklaasvis genoemd wordt? Het is niet zijn officiële naam, die luidt namelijk Brama brama – zeg maar gewoon braam.
De brama brama oftewel braam is de sinterklaasvis.

De braam is een roofvis en komt onder andere voor in de Atlantische Oceaan op een diepte tot 1000 meter. Een volwassen vis is gemiddeld 40 cm, maar hij kan wel een meter lang worden en 6 kilo zwaar. Je ziet ze hier zelden, maar als je ze ziet dan is dat meestal in dezelfde tijd als Sinterklaas in ons land is. Vandaar die bijnaam dus…

In de zomer trekt de braam naar het noorden. De school aan onze kant van de Atlantische Oceaan zwemt helemaal tot aan Schotland. Als ze op de terugweg per ongeluk de Noordzee inzwemmen, het zeewater dan snel afkoelt (waar ze niet tegen kunnen), en de vissen ook nog eens door een storm in ondiep water terechtkomen, spoelen ze gemakkelijk aan het strand. Om en nabij 26 november 2008 spoelden er meer dan 50 vissen aan op onze kust. En in 1976 waren het er zelfs 107!

Bronnen:
Sinterklaas Lexicon
Wikipedia

Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Mirjam: "Afgelopen zaterdag Sinterklaas gevierd. Mijn oudste dochter van 8 riep meteen bij het zien van de cadeautjes en inmiddels zeer bekende plaatjes: ‘o leuk we gaan het spel weer doen!’. Lieve woordjes, mooie liedjes, stoere kunstjes ... na 3x nog steeds zeer geslaagd. Dus volgend jaar weer!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Met het Sinterklaas Surprisespel draait het om met elkaar samen zijn. Gezellig samen zijn dus, precies zoals het sinterklaasfeest bedoeld is!"
De redactie van SinterklaasFan.nl

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...