3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

De taal van de liefde tijdens Sinterklaas: cadeautjes krijgen

Vandaag is het Sinterklaas en in de meeste gezinnen wordt dit gevierd of is het inmiddels al gevierd. Sommigen vinden het een commercieel feest, maar wij zien het als een uitgelezen moment om als familie bij elkaar te zijn en veel plezier samen te beleven en elkaars hart blij te maken.

Uiteraard zijn cadeautjes geven en krijgen onlosmakelijk met het vieren van Sinterklaas verbonden. Maar die hoeven niet groot te zijn. Het gaat om de intentie waarmee je ze geeft en dat is uit liefde voor je kind.

Wist je dat er vijf talen van de liefde zijn? En dat een van de talen van de liefde het geven en ontvangen van kadootjes is? Voor kinderen (en ook volwassenen) voor wie dit hun eerste liefdestaal is – want iedereen heeft een 1e liefdestaal – wordt de liefdestank deze maand heerlijk gevuld. Maar er zijn nog vier andere talen van de liefde, namelijk dienstbaarheid; samenzijn, positieve woorden en aanraking.
Voor een ouder is het daarom zeer belangrijk om te weten hoe de liefdestank van zijn kind gevuld kan worden. Want, liefde is de basis van kunnen leren en groeien in veiligheid en vertrouwen.

Ga voor jezelf eens na of je weet wat de liefdestaal van je kind is (en ook misschien die van jezelf) en of er situaties zijn geweest waarin je het idee hebt dat je kind jouw liefde niet verstond en twijfelde of je wel van hem houdt of je dan misschien een andere taal van de liefde had kunnen gaan “spreken”. Want, hoe beter jij jouw liefde aan je kind weet over te brengen des te beter jullie relatie zal zijn en hoe meer het kind jouw als opvoeder vertrouwt. En des te beter jij je kind begrijpt des te beter kun je afstemmen op de eigenheid van je kind.

Wil je hier meer over weten en leren hoe je de liefdestaal van jezelf en je kind kunt ontdekken lees dan het boek De 5 talen van de liefde van kinderen van G. Chapman G. en R. Campbell (ISBN 9789063532871)

“Als je je als ouder afvraagt hoe je moet reageren op het gedrag van je kind, dan is er maar een antwoord: geef het liefde.”

Bill Cosby

Deze boekentip krijg je van Margriet Darwinkel, de bedenker van de Happy Family Organizer en co-auteur van het boek Opvoeden vanuit het Hart. Het is Margriet’s passie om kinderen en volwassenen te laten leven vanuit hun eigen kern, kracht en essentie. Ze schrijft hierover op haar website www.happyfamilylife.com. Ze schreef al eerder voor deze website. Klik hier voor meer tips van Margriet…
Plaats een reactie »

Geef een reactie


Extra bonussen als je een van de spellen bestelt!

Chai kruiden + bisschopswijnrecept

Bisschopswijn wordt extra lekker als je deze maakt met Chai kruiden! Om dit te kunnen ervaren krijg je 30 gram Chai en het geheime bisschopswijnrecept van Biothee bij je bestelling opgestuurd.

Het Grote Sinterklaas Kookboek 2 recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek

Iedereen die het Sinterklaas Surprisespel aanschaft, krijgt als extra bonus 2 lekkere recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jacht. Het gaat om het recept voor schuimletters en voor snoepfiches. Deze recepten zijn speciaal uitgezocht om te kunnen gebruiken bij "Chocolade Anagram" (surprisespel) en het Surprisespel Oefenbord (extra download).

Klik hier voor alle aanbiedingen in de webshop