3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

De taal van de liefde tijdens Sinterklaas: cadeautjes krijgen

Vandaag is het Sinterklaas en in de meeste gezinnen wordt dit gevierd of is het inmiddels al gevierd. Sommigen vinden het een commercieel feest, maar wij zien het als een uitgelezen moment om als familie bij elkaar te zijn en veel plezier samen te beleven en elkaars hart blij te maken.

Uiteraard zijn cadeautjes geven en krijgen onlosmakelijk met het vieren van Sinterklaas verbonden. Maar die hoeven niet groot te zijn. Het gaat om de intentie waarmee je ze geeft en dat is uit liefde voor je kind.

Wist je dat er vijf talen van de liefde zijn? En dat een van de talen van de liefde het geven en ontvangen van kadootjes is? Voor kinderen (en ook volwassenen) voor wie dit hun eerste liefdestaal is – want iedereen heeft een 1e liefdestaal – wordt de liefdestank deze maand heerlijk gevuld. Maar er zijn nog vier andere talen van de liefde, namelijk dienstbaarheid; samenzijn, positieve woorden en aanraking.
Voor een ouder is het daarom zeer belangrijk om te weten hoe de liefdestank van zijn kind gevuld kan worden. Want, liefde is de basis van kunnen leren en groeien in veiligheid en vertrouwen.

Ga voor jezelf eens na of je weet wat de liefdestaal van je kind is (en ook misschien die van jezelf) en of er situaties zijn geweest waarin je het idee hebt dat je kind jouw liefde niet verstond en twijfelde of je wel van hem houdt of je dan misschien een andere taal van de liefde had kunnen gaan “spreken”. Want, hoe beter jij jouw liefde aan je kind weet over te brengen des te beter jullie relatie zal zijn en hoe meer het kind jouw als opvoeder vertrouwt. En des te beter jij je kind begrijpt des te beter kun je afstemmen op de eigenheid van je kind.

Wil je hier meer over weten en leren hoe je de liefdestaal van jezelf en je kind kunt ontdekken lees dan het boek De 5 talen van de liefde van kinderen van G. Chapman G. en R. Campbell (ISBN 9789063532871)

“Als je je als ouder afvraagt hoe je moet reageren op het gedrag van je kind, dan is er maar een antwoord: geef het liefde.”

Bill Cosby

Deze boekentip krijg je van Margriet Darwinkel, de bedenker van de Happy Family Organizer en co-auteur van het boek Opvoeden vanuit het Hart. Het is Margriet’s passie om kinderen en volwassenen te laten leven vanuit hun eigen kern, kracht en essentie. Ze schrijft hierover op haar website www.happyfamilylife.com. Ze schreef al eerder voor deze website. Klik hier voor meer tips van Margriet…
Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Angelique: "Al jaren plezier van dit spel. Ik gebruik er ook dingen van in mijn klas. Door alle updates en steeds nieuwe dingen blijft het leuk."

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Ontzettend leuk spel!
Ook heel geschikt om een kinderfeestje mee te organiseren."

Martine Bakx - eigenaar van Verkleedwinkel Artoek

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...