3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Amerigo

OnzeSuus schreef over Amerigo In alle verhalen speelt hij een rol. Door weer en wind is hij de metgezel van Sinterklaas. Hij kan zelfs over daken rijden en is dol op wortels en suikerklontjes. Maar wie is hij nu echt?

Waarom wit
Vanaf de jaren ’50 rijdt Sinterklaas op een witte schimmel. Dit omdat de kleur van zijn tabbert mooi afsteekt tegen de kleur van het paard. In deze jaren had het paard geen vaste naam. Namen die werden gebruikt waren Majestueuzo en Bianca.

Wat is een schimmel
Een schimmel is een paard dat wordt geboren met een donkere vacht maar dat met het ouder worden een steeds wittere of grijzere vachtkleur krijgt. De huis van deze paarden is zwart en ook de ogen zijn donker.

Amerigo
In 1990 kreeg Amerigo, een sneeuwwit paard, voor het eerst de taak om Sinterklaas van de boot naar het stadhuis te brengen.

Betrouwbaar
Het paard waarop Sinterklaas zit, moet onder alle omstandigheden rustig blijven. Sinterklaas rijdt tenslotte door een menigte aan juichende en zingende kinderen die heel dicht in de buurt van Sinterklaas en zijn paard komen. Sinterklaas is heel erg blij met zijn kalme en betrouwbare vriend.

Loopbaan
Amerigo werd in 1982 geboren en kreeg echt de naam Amerigo. Hij staat ingeschreven in het KWPN stamboek en is zoon van de hengst Orthos. Hij kreeg een opleiding tot politiepaard en heeft jaren trouwe dienst bewezen bij de bereden politie in Nunspeet.

Pensioen
Sinds 2002 is Amerigo ambtelijk met pensioen gegaan. In 2009 heeft hij na 20 jaar in Elburg zijn laatste rit met Sinterklaas op zijn rug gemaakt. Nu is hij volledig met pensioen.

Dit weetje is met toestemming overgenomen uit het novembernummer van Onze Suus, een online lifestyle magazine over natuurlijk, milieuvriendelijk, gerecycled, biologisch en eerlijk leven. Het novembernummer staat helemaal in het teken van Sinterklaas. Lees Onze Suus op www.onzesuus.nl/magazine…
Plaats een reactie ».

2 reacties

 • - 20 november 2013 | Permalink

  Wat leuk dat je dit artikel hebt geplaatst. Iedereen is immers benieuwd naar Amerigo. Dank je ook voor het vermelden van onze site en ons magazine.

  Groetjes Karin (OnzeSuus)

  • Pietje Patricia
   - 25 november 2013 | Permalink

   Bedankt dat ik het mocht gebruiken! Er stond een hoop informatie in waar ik nog nooit van gehoord had.

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Miranda: "Mijn oudste dochter – niet autistisch, (wel ADHD en nog een paar “extraatjes”) en wel met autistiform gedrag heeft vorig jaar genoten van het spel. Ook de jongere 2, die anders toch wat in de verdrukking raken door haar druk gedrag hebben genoten, en hopen dat Sinterklaas dit jaar weer allemaal opdrachten stuurt!. Iedereen er de hele tijd bij betrekken, en niet ieder voor zich: juist kinderen die moeilijk een “samen” gevoel beleven zullen genieten van de gezamelijke opdrachten! En de structuur die het spel biedt (door de opdrachten-kaartjes) gaf mij zelf ook de rust om alleen maar te hoeven genieten!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Ontzettend leuk spel!
Ook heel geschikt om een kinderfeestje mee te organiseren."

Martine Bakx - eigenaar van Verkleedwinkel Artoek

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...